1948-1988: Η εταιρεία αποκτά παγκόσμια εμβέλεια
H νομισματική μεταρρύθμιση και το «οικονομικό θαύμα» διαμόρφωσαν ένα άρτιο πλαίσιο για συνεχιζόμενη ανάπτυξη για την Boehringer Ingelheim. Το 1955, η γενικευμένη οικονομική έκρηξη που συνόδευσε την ανοικοδόμηση οδήγησε σε τετραπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων σε σχέση με το 1939. Νεα φάρμακα υψηλής αποτελεσματικότητας κυκλοφόρησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950, τα οποία απετέλεσαν τη βάση του ερευνητικού προγράμματος της Boehringer Ingelheim: Καινοτόμα φάρμακα για τη θεραπεία παθήσεων του αναπνευστικού, του καρδιαγγειακού και του γαστρεντερικού συστήματος.
Η σπουδαιότητα της διεθνούς εξάπλωσης για μια φαρμακευτική εταιρεία αναγνωρίστηκε από τον δεύτερο γιο του ιδρυτή, τον δρ. Ernst Boehringer. Μια θυγατρική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία ιδρύθηκε το 1946 στο Biberach, όταν η μονάδα παραγωγής Thomae προστέθηκε στα δύο ήδη υπάρχοντα εργοστάσια της Boehringer Ingelheim. Μετά την πρώτη ξένη θυγατρική εταιρεία, που ιδρύθηκε στη Βιέννη το 1948, ακολούθησαν πολλές ακόμα θυγατρικές, στην Ευρώπη και σε υπερπόντιες χώρες.
Μετά τον θάνατο των Albert και Ernst Boehringer, ο Julius Liebrecht γίνεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκτελεστικών Διευθυντών το 1965. Ο γιος του, Hubertus Liebrecht, ορίζεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το 1967 και Πρόεδρος το 1971. Ο γιος τού Albert, δρ. Wilhelm Boehringer, γίνεται επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, από το 1967, και παραμένει επικεφαλής του τμήματος Παραγωγής και Τεχνολογίας μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1975, σε ηλικία 44 ετών.
Από τη δεκαετία του 1950 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Boehringer Ingelheim κυκλοφορεί στην αγορά μια σειρά σημαντικών, καινοτόμων προϊόντων.