ΣΝΑΚ: ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ
Αυτά τα μπισκότα είναι ελαφριά και μαλακά, και δύσκολα θα τους αντισταθείτε. Φτιάξτε τα και η κουζίνα σας θα γεμίσει με το γαργαλιστικό άρωμα της κανέλας. Ό,τι πρέπει για όταν χρειάζεστε μια γλυκιά πηγή ενέργειας. Τρώγονται ζεστά μόλις βγουν από τον φούρνο για έξτρα νοστιμιά, ή γίνονται ένα γευστικό κέρασμα αργότερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180C (με αέρα 160C, στο γκάζι σκάλα 4) και στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί ψησίματος.
2. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι μέχρι μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό, το χτυπάμε και μετά προσθέτουμε την κανέλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
3. Με ένα κουτάλι βάζουμε 10 στρογγυλά κομμάτια ζύμης στο ταψί, αφήνοντας αρκετό διάστημα ανάμεσά τους επειδή θα απλώσουν. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ, καρφώνοντας μερικά αμύγδαλα σε κάθε μπισκότο.
4. Ψήνουμε στον φούρνο για 10–15 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Προτού τα φάμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί.
Τα μπισκότα διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για μία βδομάδα.
ΥΛΙΚΑ
Για 10 κομμάτια
- 100g μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 75g μέλι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
- 150g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
- Αλάτι
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Ενέργεια 180kcal
- Λιπαρά 11g
- Κορεσμένα λιπαρά 5,6g
- Υδατάνθρακες 17g
- εκ των οποίων Σάκχαρα 6,1g
- Εδώδιμες ίνες 1,4g
- Πρωτεΐνες 3g
- Αλάτι 0,08g
Οι συνταγές αυτής της πρωτοβουλίας δεν προορίζονται για να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές των γιατρών σας ή τις οδηγίες που σχετίζονται με τη φαρμακευτική σας αγωγή. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή και έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις ή χρειάζεστε συμβουλές σχετικά με τη διατροφή σας, απευθυνθείτε στον γιατρό σας ή/και τον διατροφολόγο σας.